A gokart pályán kémiai kísérletek

Mióta megszerettem gokartozni, azóta egyre gyakrabban járunk ki a pályára. Lassan már hagyományos hétvégi családi program lett belőle. Ez egy olyan szórakozás, amit nem csak a gyerekek élveznek, hanem egyaránt mi, felnőttek is. Azért is szeretek oda járni, mert általában, főleg hétvégenként minden féle rendezvényt is szoktak ott tartani.  Ezek kisebb rendezvények szoktak lenni, amelyek azt a célt szolgálják, hogy azokat, akik épp nincsenek a pályán, szórakoztassák valamivel. Vettünk így már rész bűvész előadáson, duett előadásokban, mini színdarabokban, legutóbb pedig kémiai kísérleteket mutattak be. Nagyon izgalmas volt, főként gázokkal dolgoztak és minden féle látványos dolgot csináltak, amelyet el is magyaráztak, hogy tudjuk éppen, mit is látunk.

Ami közben ámultunk bámultunk, észre vettem, hogy többek között Nitrogén palackból is jól fel vannak szerelkezve. Ez számomra azért volt fontos, mert a suliban, ahol dolgozom a kémia tanárnő pont előtte egy-két nappal panaszkodott arról, hogy szüksége lenne ilyen palackra a kísérleteihez. Nagyon örültem, hogy megtaláltam ezt, hiszen ez nagy segítség lesz a számára. Az előadás után oda mentem a két fellépőhöz és megkérdeztem tőlük, hogy honnan is szerzik be ezeket a gázpalackokat. Mondták, hogy ők mindig kizárólag és csakis egy helyről rendelik őket. Rendelik? Csodálkoztam el magamban. Azt hiszem, kicsit régi módi vagyok, nekem még annyira új ez a dolog, hogy csak úgy lerendelünk dolgokat az internetről. Végül is ezzel a gokartozással is pont így voltam és a végén mennyire megszerettem.  Aztán mondták, hogy így a legegyszerűbb megoldani, ugyanis jó minőségű árut forgalmaznak, illetve nagyon jóak a gázpalack eladó árak. Fel is írták nekem egy cetlire az oldal címét, hogy majd otthon nézzem meg és mutassam meg a kolleganőmnek, ők csakis ajánlani tudják.gázpalack eladó árak

Amikor haza értünk és elvégeztem minden otthoni teendőmet leültem a számítógép elé és megnéztem ezt az oldalt. Ami azt illeti tényleg nagyon egyszerűnek és jól kezelhetőnek tűnik. Azért egyedül nem mertem volna belevágni a rendelésben, meg én amúgy sem tudtam, hogy pontosan milyen típusú gázpalackra van az iskolának szüksége, ugyanis ezekből is több méretű palackot forgalmaznak.  Hétfőn, amikor bementem a suliba mondtam a kolleganőmnek, hogy van számára egy nagyon jó hírem. Elújságoltam, hogy a hétvégén voltunk gokartozni és ott voltak ezek az emberek, akik azt ajánlották, hogy minden fél gázpalackot, vagy legalábbis amikkel ők dolgoznak azokat kizárólag az internetről rendelik egy nagyon megbízható oldalról. A kolleganőm eleinte kicsit furcsálta a dolgot, de mondta, hogy szünetben nézzük meg. Úgy is volt. Utána mondta, hogy ez tényleg jó oldalnak és ötletnek tűnik, hogy rendeljünk róla. Fel is hívtuk őket és megrendeltük a 20 literes, 4 köbméteres, 200 bar nyomású nitrogén palackot, és még mellé rendeltünk ugyanekkora acetilén és 14 liter széndioxid palackot, mivel rájött, hogy ha már van erre lehetőség, akkor három legyet üt egy csapásra. Tény és való, hogy ahogyan a hétvégi előadók is mondták nagyon jó árban vannak ezek a palackok. Mindehhez hozzájárul az is, hogy még gázpalack töltéssel is foglalkoznak. Ez nagyon jó, mivel az iskola is jobban jön ki árban, ha nem kell mindig új palackokat beszerezni, hanem fel is lehet őket tölteni. A kolleganőm nagyon boldog volt, hogy ismét taníthatja diákjait kísérletezni, mivel végre megint lesz felszerelése.

A palackok nagyon hamar megjöttek, semmi gond nem volt sem a rendeléssel, sem a kiszállítással. Továbbá tényleg megfelelő, jó minőségű gázokat és palackokat kaptunk. A palack minősége is nagyon fontos, hiszen fontos, hogy ne szivárogjon, és könnyedén lehessen megfogni, hogy az ember dolgozhasson vele. De ezek mind stimmelnek ezeknél az áruknál.

Nagyon örülök, hogy ebben is segíthettem a kolleganőmnek, hiszen ezzel nem csak neki, hanem a diákjainknak is segítségére voltam a tanulási folyamatukban. Hiszen fontos, hogy nem csak az elméleti tudásuk nőjön, hanem lássák a gyakorlatban is azt, amiről tanulnak.

Már ezért is megéri hétvégenként kijárni a gokart pályára, mert mindig tanul valami új és hasznos dolgot az ember. Ha épp nem az előadásokból, akkor az ottani emberekkel, szülőkkel való diskurálásból.