Gokart pályás céget alapítottam a városom közelében

Gyerekkoromban sokszor játszottam autós játékokkal. Mindig is rabul ejtett a sebesség és a hirtelen döntések világa. Emlékszem, délutánonként mindig átjöttek a haverjaim hozzám és közösen versenyeztünk egymás ellen. Ez azonban semmiben sem volt hasonló ahhoz, mint mikor életemben először beültem egy gokart autóba. Szerintem ezt minden gyereknek érdemes legalább egyszer átélnie.

Annyit látjuk a versenyzőket a TV-ben, vagy a számítógépes játékainkban. Mégis, annyival másabb, mikor te ülsz a volán mögött. A gokartozásban az a jó, hogy szinte veszélytelen, de mégis felkészíti a gyermekeket, hogy milyen lesz majd később vezetni. Szerintem ezért tanultam meg ilyen könnyen a vezetést. Tehát egyszerre szórakoztatja őket, de a jövőjükre is nagyon jó hatással lehet, ha biztosítunk nekik egy ilyen lehetőséget. Annyi biztos, hogy mióta megszületett a kisfiam, mindig ki szoktam vinni.

Ez a gyerekkori élmény azonban a felnőtt életemre is komoly kihatással volt. Már hónapok óta gondolkozok azon, hogy alapítanom kéne egy céget, ami gokart autózással foglalkozik. Szerintem ez a piac még nem olyan telített Magyarországon. Egy bökkenő volt csupán: Miként fogok én céget alapítani úgy, hogy semmi korábbi tapasztalatom sincsen?

Ekkor jött a nagy segítség, mert megláttam a következő feliratot: (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér. Nem voltam annyira biztos benne, hogy egy ilyen kaliberű dolgot az interneten is el tudok végezni. Ettől függetlenül, rákattintottam a „(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér.” címre. Ez a Topcégalapítás oldalára irányított át.

Mikor beléptem a kezdőlapra, valamennyire sikerült elnyerniük a bizalmamat azzal, hogy az oldal kiválóan volt kialakítva. Látszott a színeken és a megjelenésen, hogy sok munka volt abban, hogy így megtervezzék az oldalt. Egy olyan helyen, ahol a cégünket akarjuk megalapítani, elengedhetetlen, hogy jó legyen az első benyomásunk, hiszen erről már következtethetünk arra, hogy miként fognak majd velünk bánni a későbbiekben.

Rendben, az első lépésen túl voltunk, most jöhettek a fontosabb dolgok: mit is ajánlanak a pénzünkért cserébe? Erről részletes tájékoztatókat tudunk olvasni a cég oldalán. Ahhoz, hogy ezeket a tájékoztatókat elérjük, nem kell mást tennünk, csak lefelé tekernünk a kezdőlapon. Számomra ez egy nagyon kényelmes és innovatív megoldás volt. Természetesen, ha csak egy specifikus részére vagyunk kíváncsiak a szolgáltatásnak, akkor lehetőségünk van a menürendszer segítségével csak arra a témára leszűkíteni az információkat.

A cégalapítás díja nem magas. A Topcégalapításnál azonban van egy szinte kihagyhatatlannak mondható ajánlat. Mégpedig, hogy ha székhelyszolgáltatást is kérünk a cégalapítás mellé, akkor csak annak a díjait kell kifizetnünk, a cégalapítás pedig díjmentes. Nekem ez nagyon megtetszett, hiszen rögtön arra ösztönöz, hogy náluk végezzem el az összes cég körüli teendőt. Szerintem egyébként is jó, ha az ember egy helyen el tudja végezni ezeket a dolgokat. Főleg, ha már biztosra tudjuk, hogy az adott cégben meg lehet bízni. Az áraikat jól láthatóan és értelmes rendszerbe szedve írták ki, úgyhogy ezzel kapcsolatban sem éreztem azt, hogy bármit el akarnának hallgatni.

Miután meggyőződtem arról, hogy az oldal megfelel az igényeimnek, úgy döntöttem, hogy felhívom őket. A beszélgetés könnyed volt és viszonylag gyorsan át tudtuk venni a legfontosabb részeket. Azóta is ennek köszönhetem, hogy egy sikeres cégnek lehetek a tulajdonosa. A Topcégalapítás csapatával pedig még mindig nem volt semmi problémám. Egy áldás volt, hogy rákattintottam arra az „(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér.” kedvcsináló szövegre.