Még a végén babakocsiból lesz gokart

Sokan hallottak már egyedülálló anyákról, de vajon hányan hallottak már egyedülálló apákról. Valószínűleg nem sokan. Az senkinek nem jut eszébe, hogy egy anya képes otthagyni a saját gyerekét egyedül az apjával. Sajnos pedig ez is igaz, első kézből tudom. Lehet az ember bármily odaadó, bármily törődő, vagy családcentrikus, nem számít egyes nőknek, akik ki tudja miért állapodnak meg egy darabig, mindenesetre szülnek egy gyereket és lelépnek, ráhagyva egy babát egy apára. Ennek az esetnek azért már jó pár éve, mielőtt bárki megijedne, egy teljesen egészséges pici manót nevelek egyedülálló apaként úgy, hogy egy gokart pályán dolgozom.

Sokszor megoldhatatlan, hogy valaki más vigyázzon Mátéra. Épp ezért rengetegszer van velem a pályán, ami általában nem baj, csak akkor, amikor a kezemben fogom, de azt elfelejtem, hogy a kocsi mellett a parkolóban hagyom a babkocsit és valaki áthajt rajta, mert biztos siet gokartozni és nem látja. Annyira azért nem sajnáltam, azt a babkocsit. Együtt vettem Máté szülőanyjával, amikor azt hittem minden rendben van. Lehet a sors akarta úgy, hogy most vegyek egyet én, egy olyat, ami nekem tetszik és persze a manónak is. Mindenesetre a hétvégém azzal telt, hogy babakocsikat vadásztam a neten. Gondoltam felhívom anyukám, ő mégiscsak nő, hátha van valami jó ötlete, persze utoljára, amikor babakocsit kellett vegyen, az 30 évvel ezelőtt volt, amikor nekem kellett. Gyorsan lecsapta a telefont, hogy minél hamarabb el tudjon indulni, mert úgy döntött, hogy inkább átjön és elfoglalja a kisfiam, amíg én nézek neki egy babakocsit olcsón. Fontos szempont, hogy olcsó legyen, mert hiába nem keresek rosszul, a babakocsi vásárlás egy nagyobb projektnek tűnik. Úgyse lesz sokat benne, meg annyi dologra kell figyelnem, hogy sokszor kint felejtem, eddig nem volt olyan, hogy átgázoltak rajta, maximum a parkolóőr szólt, hogy már megint ott áll az autó mellett és esetleg szükség lehet rá. Találtam egy olyan babakocsit olcsón, amelyik kék és mintás, de stílusos, megmutattam Máténak és neki is tetszett, sőt egyből ő is arra bökött rá, amelyiket én is kinéztem, sőt mi több, anyukámnak is tetszett. Ez azért megnyugtató. Elmondta, hogy milyen fontos kritériumoknak kell megfelelni egy babakocsinak, mint nagy pakolótér, minőségi anyag és vázszerkezet, meg a hasonló apróságok, amikkel én már ugyan nem akartam foglalkozni, de hát így az anyai nyomásra kénytelen voltam. ‘Hálistennek nem kellett tovább mennem az elsőre megtalált oldalnál, mert anyukám szempontjainak is megfelelt az általunk kiválasztott babakocsi. Ezen kívül még szólt arról is, hogy a babakocsi az élet része egy darabig és ahogyan az oldalon láttam, kb 4 éves koráig fogja tudni használni. Fontos, hogy több funkciós, vagyis babának is jó és egy picikét nagyobbacskának is. Mózeskosaras formában is használható, de autós üléssé is alakítható, illetve sport funkciója is van. Különösen tetszett, hogy lengéscsillapítóval ellátott. A kereke 360 fokban forgatható, csupa olyan dolog, ami egy pasit is érdekel. Hálistennek a fékrendszere is kiváló. Ennyi mindent tud és ilyen olcsó, kell ennél több??

Már megvolt az új babakocsim, ami tényleg olcsó volt a piacon lévő árakhoz viszonyítva és az ár-érték arányt tekintve is. Máté büszkén gügyögte mindenkinek, hogy azt a babakocsit vettem, amit ő választott. Meséltem a haverjaimnak, hogy milyen fontos szempontokat kell figyelembe venni egy babakocsi vásárlásakor, amit anyukám után szabadon, már én is tudtam. Ez a mese nagyjából kettő percig tartott. Elég volt ennyire nem figyelnem, amikor a pici fiam úgy döntött, hogy ő elkezdi lökdösni a babakocsit a gokart pálya felé, ráadásul a bejárat felé vette az irányt. Mielőtt odaért vettem észre, hogy valami nincs rendben, túl nagy a csönd. Minden egyedül gyereket nevelő apának üzenem, hogy ha csönd van, akkor nagy a baj. Még szerencsére időben eszméltem és azelőtt elkaptam a gyerkőcöt és az egy napos babakocsit mielőtt az a pályára ért volna a gokartok közé. Abban a pillanatban, ahogy megakadályoztam a bajt, hatalmas tapsvihar tört ki és mindenki gratulált, hogy milyen jól csinálom ezt az apukásdit. Ezután felhívtam anyukámat megint, hogy nevessen egy jót, persze ő ezen halálra vált, de utána elmondta nekem, hogy milyen büszke rám. Az újdonsült babakocsi is megúszta a törést és Máté is megtanulta a leckét. Frappáns zárása a napnak.