A két kerék biztosabb a négynél

A legutóbbi nyáron megpróbálkoztam a gokarttal. A barátaim már régóta nógattak, hogy ideje kipróbálnom, mert én mindig is ódzkodtam tőle. A helyzet az, hogy nem vált a kedvenc tevékenységemmé. Nem azért, mert ne lenne mókás, inkább csak, mert nem érzem a magaménak. Számomra nehéz kihasználni a sebességi lehetőségeket, nem érzem a gokart mozgását. Nyilván minden körben én kullogtam a legvégén, amivel nincs is semmi baj, de egyértelműen nem az én műfajom.

Ezért is biztos, hogy maradok imádott biciklimnél. Talán elsőre vicces lehet, hogy két kereken stabilabb vagyok, mint négyen, de ez az igazság. Ebben viszont nem ismerek határokat, olyan szempontból sem, hogy mindenhova magammal viszem.

Sajnos a kerékpártartóm tönkre ment, így sürgősen egy újra volt szükségem. A biciklis csoportokban az autofelszerelesek.hu oldalát ajánlották megbízható weboldalként. Nekem mindenképp vonóhorgos kerékpárszállító kellett, de ezzel nem akadt probléma, hiszen a webshopjukban többféle típus is megtalálható.

Szerettem volna minőségi darabot választani, olyat, ami tovább bírja, mint az előző. Az autofelszerelesek.hu esküszik a kínálatukra, minőségben és stabilitásban nem szenvednek hiányt. Igyekeztem először leszűkíteni a kört, hogy kiválaszthassam a számomra legmegfelelőbb típust. Szerencsére az oldal segítségemre volt ebben, hiszen leírást adnak az egyes típusok előnyeiről.

A vonóhorgos kerékpárszállító a lehető legjobb választás, ha van vonóhorog az autón, és nincs másra használva. Ezért nem volt ez bennem sem kérdés, hogy milyet válasszak. Ami hatalmas előnye ezeknek a fajtáknak az az, hogy nem autóspecifikusak, tehát kocsicsere során nem kell a tartót is leváltani. Tovább növelte a bizalmamat, hogy a webáruház egyik legnépszerűbb terméktípusa pontosan ez a kategória, a vonóhorgos kerékpárszállító felszerelések. A nem specifikusság a biciklikre is igaz; mindegy, melyikről legyen szó, bármilyen bringát kényelmesen el lehet velük szállítani.

A vonóhorgos megoldás a leghatékonyabb szállítási forma, hiszen ilyenkor minimális a légellenállás jelensége. A tetőre szerelhetővel szemben például még az is előnyének mondható, hogy sem hajolgatni, sem emelgetni nem kell a kerékpárok rakodása közben. Mindeközben a tető szabadon marad, ami esélyt ad további autós csomagtartó/tetőbox felhelyezésére.

Az oldal ajánlása alapján igyekeztem először azt eldönteni, hogy pontosan hány tartóhelyre lenne szükségem. Ezt a szűrő segítségével egyszerűen meg tudtam ugrani, ami máris hozzájárult a gördülékenyebb böngészéshez. A következő lépésben felmértem, hogy szükségem van-e világításra, hiszen ez egy elengedhetetlen szempont a biztonságos közlekedés érdekében. Legvégül már csak egyéni preferenciaként további szűrőket állítottam be. A weboldalon lehet még szín, anyag, ár, zárhatóság, márka, dönthetőség, rögzítés és terhelhetőség szerint is szűkíteni a kört, ami elképesztően nagy fejtörésektől szabadítja meg az embert. Szerencsére a termékleírásokban sem gyenge a webshop.

A kiszállítás pontos volt. A vonóhorgos kerékpárszállító felszerelése körülbelül 5 percet vett igénybe. Ehhez segített az oldalon csatolt rövid videó a termékről. A minősége száz százalékos, elképesztően stabil és kényelmes vele szállítgatni a bringákat. Már csak azt kívánom, bárcsak ezelőtt is ismertem volna az autofelszerelesek.hu-t.