Gokartozás után a klímákról beszélgettünk a barátaimmal

A barátaimmal rendszeresen járunk gokartozni, időről időre együtt töltünk egy kellemes napot. Ilyenkor utána általában beülünk valahová vacsorázni és átbeszéljük a nap sikereit és persze szóba kerül az is, hogy kivel mi történt az elmúlt időszakban. Az élet más és más területein dolgozunk, de amiben csak tudunk, segítünk egymásnak. A legutóbb a klímákról volt szó.

Klíma? Csak megbízható forrásból, természetesen kiszállítással! Erről beszélgettünk a legutóbbi ilyen alkalomkor és szóba került, hogy ki melyik céget javasolja. Az egyikünk felhívta a figyelmünket a Klímaglobál Kft.-re, akik profi szakemberek, nem csak klímákban, hanem hőszivattyús rendszerek telepítésében is. Ők egy igazi megbízható forrás, akik kiszállítják és be is szerelik a klímát.

Persze az egész nem itt kezdődik, hanem a tervezéssel. Hogy milyen klímára is van szükségünk, otthonunk vagy munkahelyünk mely helyiségeit szeretnénk hűteni. Vannak olyan klímák, melyek egy kültéri és több beltéri egységgel rendelkeznek, sokan választják ezeket. Hisz így szobánként lehet szabályozni a hideget és ez egy költséghatékony megoldás is, mintha egy helyiségben nagyon hideg van azért, hogy kicsit távolabb érezhető legyen a klíma hatása. A felmérés általában ott kezdődik, hogy megnézzük saját igényeinket és lehetőségeinket. Fontos, hogy csak hűtésre, vagy adott esetben fűtésre is használjuk-e a klímát, és persze az is, hogy mennyi pénzt is szeretnénk szánni a projektre.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy érdemes a minőségibb klímák közül választani és inkább spórolni rá, hisz ahogy a mondás tartja, olcsó húsnak híg a leve. Hiába olcsó egy készülék, ha az aztán rendre elromlik, nincs alkatrész-utánpótlás, vagy épp nem elég hatékony, túl sok áramot fogyaszt, ráadásul nem is hűt megfelelően? A klímát nem egy évre vesszük, ezért érdemes a minőségibb, és ugyanakkor természetesen drágább termékek felé fordulni. Klíma? Csak megbízható forrásból, természetesen kiszállítással! Ez tehát a Klímaglobál Kft., akik az egész országban vállalják klímák telepítését.

Fontos az is, hogy profi szakemberekre bízzuk a telepítést, hisz számtalan buktatója van a dolognak. A klíma ugyanis több részből áll, elsőként van egy kültéri egység és egy, vagy akár több beltéri egység. Ezeket megfelelően össze kell kötni, hogy ne pangjon benne a víz, hogy ne legyen túl rövid és túl hosszú sem a csövezése. És ahány lakás, otthon, annyiféle megoldás létezik. Egy szakember abban is tud tanácsot adni, hogy hová helyezzük a beltéri egységet vagy beltéri egységeket. Például nem szabad olyan helyre helyezni, ahol ránk fújja a hideg levegőt, az ágyunkra, kanapénkra vagy épp az íróasztalunk felé irányul a levegő.

Arra is érdemes figyelni, hogy milyen költségei vannak a klíma működtetésének, érdemes itt is inkább a drágább, de kevesebb energiát fogyasztó készüléket választani. Hosszú távon sokkal jobban megéri.