Aki nem gondoskodik a verdájáról, az így járt

A gokart pályán ismertem meg a legjobb barátomat, akivel azóta elválaszthatatlanok vagyunk egymástól. Nem is csoda, hiszen szinte azonos az érdeklődési körünk, de legalább is az igazi nagy szerelmünk az autó. Minden érdekel minket, ami ezzel kapcsolatos, és mindent meg is beszélünk, ahogy azt kell. Mind a ketten rendelkezünk egy szuper tuning verdával is, amiket szintén imádunk. Mindenhova azzal járunk, mert akinek egyszer van egy ilyen szerelmes autója, az tudja, hogy anélkül többé nem menne a világon sehova. De mi azért nem azok a felelőtlen suhancok vagyunk, akik csak villognak a verdával, és igazából meg teljesen agyatlanul használják a kocsit. Mi nagyon is felelősségteljesen használjuk a kocsikat, és minden évszak előtt fel is készítjük őket a használatra. Mostanság amúgy felfedeztünk egy csodálatos trükköt. Ha az ember a nyári gumit télen veszi meg, sokkal olcsóbb, mint akkor, ha szezon van. Persze, ez biztos nem mindenkinek újdonság, de akkor is jó ötlet, így megosztjuk azokkal, akiknek még nem jutott eszébe.

Azt is gondolják néhányan, hogy a nyári gumi nem is olyan fontos, mert simán el lehet járni nyáron a télivel is. Ez persze némileg igaz, hiszen el lehet járni, csak nem érdemes, ugyanis a téli gumi sokkal keményebb, és sokkal jobban kopik, ha nyáron használjuk. Ha pedig kopott, akkor már nem biztonságos, szóval sűrűn kell cserélgetni, ami meg egyáltalán nem kifizetődő. Arról meg már nem is beszélve, hogy az autó fogyasztása is sokkal több, ha nyáron téli gumival járunk, azt pedig mégsem engedhetjük meg magunknak ilyen üzemanyag árak mellett. Szóval mindenféleképpen érdemes nyári gumit venni, és mint az előbb is említettem, így télen vannak a legjobb akciók. Van egy oldal, ahonnan mi mindig vásárolunk: .http://gumidiszkont.hu/nyari-gumi

Valami félelmetes, milyen széles a választékuk, hogy milyen korrektek, és hogy milyen hamar szállítanak, ha az ember neten rendel tőlük. Már nem egyszer teszteltük a rendszert, és a családban is ajánlottuk, hogy innen rendeljenek, ezért sokszorosan kipróbált és fixen jó hely, ezt nagy biztonsággal állíthatjuk. Én idén egy kicsit merész voltam és nagyobb méretet rendeltem, mert vettem egy elképesztően vagány felnit, amit ki akarok használni jövő nyáron. Alapból 16-os a gyári felni mérete a kocsinak, de a 18-as is alámegy, ezért is voltam olyan bátor, hogy megvettem a felnit, és most megrendeltem hozzá a gumikat. 2x olyan jó minőségűt tudtam venni így télen, mint ha nyár előtt vettem volna, mert annyira le vannak árazva. Persze a szavatossága adott a guminak, de így már teljesen biztos vagyok benne, hogy ki is bírja addig és nem fog tönkremenni, ha nagyon űzöm neki, akkor se. A barátom is nagyon jól vette a gumit, bár ő maradt a 16-osnál, mert tavaly újíttatta fel a felniét, és még akkor is marha jól néz ki, ha igazából lehetne nagyobb is. Mivel a verdája kicsit meg van ültetve, így nem tűnik a kocsi olyan nagyon holdjárónak.

A haveroknak is meséltük, hogy az új rendszer szerint télen vesszük a nyári abroncs szettet, de ők nem tudnak ebbe belevágni, mert nincs annyi tartalékuk, hogy mellőzzenek ennyi pénzt nyárig. van köztük olyan is persze, aki egyáltalán nem ad arra, hogy jó papucsokon menjen a gépe. Szerintem ez nagyon nagy birkaság, tekintve, hogy ha venne jó gumit, összességében még spórolna is vele. De nem értik meg, hogy ahhoz, hogy az autó gond nélkül szolgálja a gazdáját, törődni kell vele. Nem lehet elhanyagolni, hiszen azt megbosszulja. De ez meg érthető. A nőd is bedurcizik, ha nem gondoskodsz róla, csak használod, nem de? De hiába magyarázom én ezeknek a csíráknak, nem értik meg. És mindig csak nyávognak, hogy megint ott hagyta őket a vas az út szélén. Én mindig mondom, hogy ne csodálkozz rajta ember, de még akkor sem jut el az agyukig. Na mindegy, a lényeg, hogy mi jól kifogtuk idén, és már alig várjuk, hogy jövő nyáron kipróbálhassuk, mennyivel könnyebb gurulni az új kerekekkel. Most pedig átszereltetjük a téli szettet, és már azon gondolkodunk, hogy jövő nyáron milyen gumit fogunk vásárolni az azt követő télre.