Memória játékot vettem a kisebbik unokaöcsémnek

A testvérek néha nagyon tudnak rivalizálni egymás mellett. Néha féltékenyek is. A kicsi általában azért féltékeny a nagyra, mert a nagy okosabb, többet tud, és jobban elismerik a szülők. Hiába tanulsz meg bukfencezni, ha a tesód már 3 éve megtanult. Nem leszel nagy szám. A nagy pedig a kicsire féltékeny, mert úgy érzi vele többet törődnek, elnézőbbek. Miért kell neked rendet raknod a szobádba, ha az öcsinek nem kell? Mert ő még kicsi? Hát a játékait ugyanúgy szétdobálja! Neki bezzeg összeszedik! Akkor a tiédet miért nem tudják?

Ilyet, és még sok fajta problémát tudok sorolni. Ahol a kor igenis meghatározó. Míg a felnőttek fiatalabbak akarnak lenni, addig a gyerekek idősebbek, nagyobbak. Ez ilyen, mióta világ a világ. Amíg a felnőttek sokat hagoztatják, addig a gyerekek nem mondják, de náluk is nehéz az önelfogadás.

Visszatérvén a történetünkre, az én testvérem, Miranda egyedül neveli a két gyerekét. A fiúk között meglehetősen nagy a korkülönbség. Míg a nagy a kamaszkorba van, addig a kicsi még csak most kezdi az általános iskolát. Nagyon szeretem mindkettőjüket, és ott próbálok segíteni nekik, ahol tudok. Miranda azt mondja, olyan, mintha az apukájuk lennék. Én ezt merő túlzásnak érzem, szerintem mindegyik nagybácsinak kötelessége segíteni a nővére családjának, különösen, ha szorult helyzetbe vannak. Miranda a tesóim közül mindig is a kedvencem volt. A nagyobbik fiú azt kapta szülinapjára, hogy elmentünk gokartozni. Mindig is ki akarta próbálni, viszont a korhatár annál a pályánál 16 volt. Így egyértelmű volt számomra, hogy 16. szülinapjára azt kapja ajándékba! Nagyon szuper volt, én is fiatalodtam a gokartozás során. Igazi fiús program!

De aztán a kicsi hirtelen, mikor hazaértünk féltékeny lett:

  • Én nem gokartozhattam!
  • Még túl pici vagy! – mondtam neki.
  • De én is akarok ajándékot!
  • Jövő hónapba lesz a szülinapod, addig kibírod? – kérdeztem.
  • Ki. De nagyon jó legyen! – fenyegetett meg.

Egy haverom, akinek szintén fiai vannak, ezt mondta:

  • Figyelj, nézz már fel a jatekwebshop.hu oldalra. Nagyon jó játékok vannak akciós áron! Szerintem egy jó kis memória játékkal biztosan bevágódhatsz! Hiszen a memória játékokban megmutathatja a tehetségét! És az sokkal nagyobb öröm, mintha csak 5-öst dobsz a kockával.
  • Ugyan már, egy kártyával nem hiszem, hogy úgy be fogok tudni vágódni nála!
  • Itt nem csak kártyajátékok vannak. A jatekwebshop.hu-n nagyon széled a paletta. A memória kategórián belül rengeteg társas van, mesehősökkel, felturbózva. Még a felnőttek számára is izgalmas! Én például nem rég próbáltam ki azt a játékot, hogy “Fedőnevek négyszemközt”. Iszonyat izgalmas és gondolkodást igénylő játék! Ilyen nyomozós, ha néz detektív filmet a srác, akkor nagyon fogja imádni!
  • Ez tényleg izgalmasnak hangzik!
  • Ugye? Én se hittem el! Nekem is csak ajánlották! Ezek a mai játékok nagyon összetettek és vagányak. Megtornáztatják a felnőtt agyat is!

No, egye fene, hát hazamentem és megnéztem a weboldalt. Hmmm… 20 ezer forint felett ingyenes a kiszállítás. Bár nem biztos, hogy ennyit ráköltök majd a játékára, de az a 990 ft se tűnik soknak, ami az alap ár, ha 20 ezer alatt rendelsz. Garanciát is biztosítanak a játékokhoz, és elállási joggal is rendelkezhet a vevő. Jónak hangzik. A játékok kategóriák szerint vannak sorolva, de még egy kategórián belül is számos alkategóriák vannak. Ez nem kicsi dolog. Ennyi játékot számon tartani! Van egy pár olyan játék is, ahol készlethiány van. Mivel nagy cég, biztosan sokan rendelnek, ugyanis egyre népszerűbb kezd lenni. Azt gondoltam, érdemes lenne minél előbb rendelni, nehogy aztán felmenjenek az árak. A szállítással kapcsolatba is minden le volt írva. A szállítás GLS futárral történik. A GLS egy megbízható szállító cég, legalábbis eddig még nem tapasztaltam rosszat velük kapcsolatba. Ez plusz pont. Az talán a legjobb, hogy a szállítás időpontjáról is lehetőség van egyeztetni, mivel nekem csomószor volt az, hogy olyankor hozták ki, amikor nem voltam otthon, így aztán rohangálhattam a csomagomért. Nem csak otthonra, hanem csomagpontra is lehet kérni a szállítást. A szállítási idő 1-3 munkanap. Ez meglehetősen rövid időintervallum, így praktikus annak is, aki véletlen elfelejtett venni ajándékot, és hirtelen eszébe jut, hogy jövőhéten lesz egy szülinap, és nincs ideje elmenni ajándékot venni. Be kell vallani, sokszor van ilyen. Fizetni pedig előre utalással és utánvéttel is lehet. Mind készpénzzel, mind bankkártyával. Nézelődtem a webshopon, és hát, azt kell, hogy mondjam, nem az volt a baj, hogy nem találtam jó ajándékot. Ha nem pont az ellenkezője, túl sok jó ajándék volt. Persze Pista azt mondta, bármit választok, biztosan örülni fog neki a gyerek. De Pista azt nem tudta, hogy a kis Rolinak már sokkal komolyabb elvárásai vannak, miután a bátyja egy gokartozást kapott.

A memória játékok a kreatív játékokon belül és társasokon belül is megtalálhatóak voltak. Az elsőre legszembetűnőbb, legvagányabbnak túnő játék a “BrainBox Mítoszok és szörnyetegek társasjáték” volt. Már a doboz is vagányul nézett ki, és pont 8 éves kortól volt ajánlott. Roli pedig most lesz 8 éves. Mindenképp megveszem ezt neki, mert ez olyan, mint a bátyjának a gokartozás. Bár Miranda nem szereti a szörnyes játékokat, én majd megnyugtatom őt, hogy ezt hagynia kell. Minden kisfiú szereti a szörnyeket, és ezen a játékon a szörnyek meglehetősen viccesek. Így rögtön be is dobtam a virtuális kosaramba. Aztán kicsit rosszul éreztem magam, mert ez a játék túl olcsó volt. Aztán megtaláltam a Pengoloo társasjátékot. Roli imádja a pingvineket, biztosan tetszeni fog neki. És ezt akár pont négyen is tudjuk játszani. Nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy ez a játék is 8 éves kortól ajánlott. Ez a két játék talán elég lesz. Most már értem, hogy miről beszélt Pisti. A memória játékok a legjobbak, hiszen talán ez a legjobb amit adhatunk a gyereknek, a memória. Mert annak a gyereknek, amelyiknek jó a memóriája, sokkal könnyebben jegyez meg dolgokat, nem lesz problémája később a suliban, gyorsan tanul, és ez mind a középiskolába, mind az egyetemen, mind a való életbe jól fog jönni majd. És a legjobb, hogy a gyerek nem is tanulásként fogja fel, hanem játéknak és élvezi.

Szó, mi szó, megrendeltem a játékokat, amik elég hamar megérkeztek. A szülinap előtt kicsit ideges voltam, de felesleges volt, ugyanis Roli nagyon örült a játékának. Nem is tudott választani, hogy melyiket próbáljuk ki először: a szörnyeset, vagy a pingvineset. Szép sorjában kipróbáltuk őket, és Roli sorra megnyerte a játékokat. Lehetséges, hogy egy 8 éves memóriája jobb, mint az enyém? Talán lehet, hogy nekem is vennem kéne még memória játékokat, hogy fejlesszem. Ha-ha.