Régi holmik, nyeregtáska

Vettünk egy régi paraszt házat. Igazából majdnem azt mondanám inkább, hogy ajándékba kaptuk olyan kedvezően jutottunk hozzá. A szomszéd telekről van szó.

A megvásárolt telek

Sokat gondolkodtunk rajta, hogy megvegyük e szegény Anna néni házát. Amióta itt lakunk, ő is itt élt. Emlékszem, mikor még mesélte, hogy ő ide született, és hogy ő el nem költözik innen, hiszen ebben a házban nőtt fel. El s gondolkodtatott, hogy mennyire másképp értékelték még ők a dolgokat, és hogy mennyire másképp látnak sok mindent a mai fiatalok.camera-1124074_640

Először igen csak nagy fejtörést okozott, hogy mi legyen Megvegyük mi a házat, így kiküszöböljük azt, hogy vajon milyen szomszédunk lesz majd, és befektetésnek sem lenne rossz ötlet. De ha meg is vesszük, olyan furcsa lesz egy több éve ismert ember holmijától megválni. Igaz java részt nem nekünk kell majd, hanem a gyerekeinek, de majd nekünk is lenne mit biztosan.

A vásárlás

Végül az mellett döntöttünk, hogy megvesszük a házat, és ezzel befektetjük a pénzünket Kicsit helyre kell pofozni, de ha készen van, akár ki is lehetne adni, akkor még hozna is pénzt pluszba.

Persze sok holmi maradt ott, hiszen Anna néni szeretett gyűjtögetni. Mindent megtartott, hogy majd jó lesz valamire. Persze dirribb darab holmikat is. Hogy miket találtunk? Régi nyeregtáska darabot, de már nem volt használható, így sajnos ezt is ki kellett dobni, és még számos holmit. Azért akadtak kincsek is közte, amik kis renoválás, vagy takarítás után szép díszt, vagy valami célt szolgáltak.