A lerobbant autóm és a hidraulika olaj története

Ti tudtátok, hogy mennyire fontos a hidraulika olaj használata? Remélem igen, ha pedig mégsem, akkor most megtudjátok tőlem, és remélhetőleg nem a saját károtokon, mint én. Hiába vezetek már évek óta, a kocsim karbantartásával mindig a férjem foglalkozott. Most azonban egy három hetes üzleti útra kellett mennie. Eddig nem is tudtam, hogy ő ilyen profin rendben tartotta az autómat, ahogyan azt sem tudtam, hogy mennyi minden szükséges is ehhez.

Éppen úton voltam a munkahelyem felé, amikor egyszer csak lerobbant a kocsim és kész nem ment tovább. Majd a szerelőnél mondták, hogy kifogyott belőle a hidraulika olaj, és emiatt volt az egész. Gondolom milyen bamba képet vághattam erre, mivel a szerelő tekintetében láttam, hogy teljesen hülyének néz, ami végül is jogos is volt, hiszen ötletem sem volt, hogy miről beszél. Mindegy, megcsinálták.

Azon a hétvégén ismét elmentünk a fiúkkal a gokart pályára, de most nem volt kedvem nekem is versenyezni. Inkább ott ücsörögtem egyedül egy padon, bámulva ki a fejemből. Majd oda jött hozzám az egyik anyuka, akivel ugyan itt barátkoztam össze, mivel gyakran találkozunk itt, amikor a gyerekeinket hozzuk. Kérdezte tőlem, hogy mi a baj, olyan letörtnek tűnök. Elmeséltem neki, hogy hogyan is jártam, és azt is, hogy hiába csinálták meg a kocsim még most sem tudom, hogy ezentúl mit tegyek annak érdekében, hogy ez ne forduljon még egyszer elő. Erre ő nagy őszintén csak annyit mondott, hogy hát vegyek ilyen olajat. Kicsit felháborodva válaszoltam, hogy magyarázza már meg nekem valaki, hogy az mégis mi a csoda. Ekkor ő elmagyarázta, hogy ez egy olyan folyadék, amely minden olyan motorral működő rendszerben megtalálható, és szükséges a megfelelő működéséhez, amely olyan erőkkel és mozgásokkal dolgozik, amelyet valamilyen folyadék hajt. Így már nagyjából világossá vált, hogy miért is lenne erre szükségem, azt azonban még nem tudtam, hogy ezt honnan is szerezzem be. A barátnőm erre is tudta a választ. Mondta, hogy ők mindig az Olaj webshopból rendelik. Na tessék, gondoltam magamban, még egy olyan dolog, amihez nem értek. Látta rajtam, hogy valami még mindig nem oké velem. Még egyszer megkérdezte, hogy mi a baj. Én pedig nagy szégyellősen bevallottam, hogy én általában nem szoktam tudni eligazodni az ilyen online rendelős oldalakon. De ő megnyugtatott, hogy ezen biztosan el fogok tudni, mivel nagyon egyszerű a használata, és világos utasításokat ad arra, hogy hogyan is rendelje meg az ember a megvásárolni kívánt árucikket.hidraulika olaj

Igaza volt. Otthon egy kettő meg is találtam ezen az oldalon a hidraulika olajat. Kicsit meglepődtem, hogy milyen sok is van belőle, de hát ez is csak azt igazolja, hogy mennyire szükség van rá. Ár kategóriában van belőle ilyen is, olyan is. Na most melyik legyen? Ami közben ezen agyaltam, eszembe jutott, hogy kimegyek a garázsba, és megnézem nekünk milyen van. Egyhamar meg is találtam. Könnyű volt így, hogy tudtam mit is keresek. Megráztam a dobozt, éreztem, hogy épp pár csepp lehet benne. Úgyhogy elhatároztam, hogy megrendelem az ugyan ilyet. Biztosan a férjem is büszke lesz rám, hogy ezt sikerült elintéznem, bár előtte biztosan egy jót fog nevetni a történteken. Szóval kiválasztottam az oldalon azt, ami megszerettem volna vásárolni, behelyeztem a kosárba, majd megadtam az adataimat, amelyek szükségesek voltak a rendeléshez. Igaza volt a barátnőmnek, tényleg pofon egyszerű. Láttam, hogy házhoz is szállítanak, illetve be is lehet menni érte az egyik üzletükbe. Gondoltam, hogy inkább befutok én, mivel nem lehet tudni, hogy éppen akkor lesz-e itthon valaki, hogy átvegye. Lehetett volna csak a helyszínen fizetni, de én inkább előre kifizettem, átutaltam a pénzt, ne kelljen majd ott még ezzel is bajlódnom. Nagyon büszke voltam, illetve vagyok is magamra, hogy ezt ilyen ügyesen el tudtam intézni. Igaz én a saját káromon tanultam meg, hogy mennyire fontos ennek az olajnak a használta, de legalább megtanultam. Nem hiába mondják, a jó pap holtáig tanul.

Már alig várom, hogy a férjem haza jöjjön és elmesélhessem neki a történteket, valamint javasolni fogom neki, hogy ezentúl is innen rendeljünk, mivel tényleg nagyon egyszerű és kényelmes így.