Nyári munka, és a német nyelvtanfolyamok

Minden nyáron igyekszek valami munkát találni, hogy egy kis plusz pénzhez jussak. Mivel ebben az időben nincs a főiskolán semmi munka, mert maga az iskola sincs nyitva, így valamit kezdenem kell magammal.

A tanulás

A tanulás mellet is van munkám, mert ezzel jutok egy kis pénzhez, és tudom fedezni a kiadásaimat, vagy csak egy kis plusz pénzhez jutok. Így lett meg a jogosítványom is, hogy a megkeresett összeget szépen félre tettem, és abból tettem le.

Persze nem mindig van ez így, mert előfordult már, hogy nem úgy ment otthon a szekér, ahogy a szüleim szerették volna, akkor arra költöttem, amire kellett. Tulajdon képpen nagyon jó lenne, ha lenne arra lehetőség, hogy legyen egy kis megtakarításom, de tudom, ez mind szép és jó, de mindig történik valami, ami et megakadályozza, és végül hozzá kell nyúlni a nehezen megtakarított összeghez.

A nyári munka

Sok mindent dolgoztam már, igazából nem vagyok válogatós. Az első évben amikor nyári munkát vállaltam, akkor nem fogod elhinni, hogy hova mentem el dolgozni. Azt hiszem, egy fiatal srácnak a lehető legmenőbb hely volt. Na, rájöttél már? Ha nem, akkor elárulom, hogy egy vízi bicikli kölcsönzőbe mentem el. Király életem volt. Kerestem is rendesen, volt jacht is, és néha még egy kis plusz pénzt is tudunk csinálni. A parti árusokkal is jóban voltunk, így mindig volt kukorica, vagy egy kis jégkrém, d a közeli büféssel is jó kapcsolatunk volt. Csere béreltünk, mi adtuk néha a vízi biciklit valamelyik családtagnak, és reménykedtünk, hogy a főnök pont nem akkor fog jönni ellenőrzésre, ők meg cserébe hol egy jégkrémet, hol valami kaját adtak cserébe, vagy csak egyszerűen hűtötték az italunkat. Jó élet volt, egy percre sem bántam meg.cards-driver-188858_640

Azt mondanom sem kell, hogy úgy néztem ki, mint aki nyaral, mert a naptól csoki barna lettem. A csajok is hol máshol paliznának jobban, mint a parton? Nem volt gond ezzel sem.

Aztán volt egy nyár, amikor egy büfében dolgoztam. Bevallom, akkor még mindig inkább a vízi bicikli. Amint kitettem a lábamat a büféből olyan volt mintha valami szagcsíkot húztam volna magam után. Sokszor úgy éreztem, hogy elviselhetetlen a szagom. Na meg ki szeretné a nyár nagy részét, az amúgy is majdnem 40 fokot egy sütő, vagy éppen a hűtők melege mellett tölteni?.

Az idei tervek

Múltkor olvastam már a hirdetéseket, van aki már most adott fel, hogy nyárra embert keres. Idén jó előre szeretném megtalálni a megfelelőt.

Ma már tudom, hogy hasznosak voltak a német nyelvtanfolyamok, az órák, mert a Balaton partján mindenképpen szükségem van rá. Már találtam olyat, aki egy pizzériába keres alkalmazottat, nem a konyhára, hanem ki az étterembe, de még egy gokartost is találtam Az is jó lenne, és végül is, ha egy lélek nincs, akkor akár kocsikázhatunk mi is. Persze nem ebből indulok ki, de még mindig jobb egy gokart pályánál, mint konyha szagúan, a saját szagodat sem tudod elviselni.