Sportautózás a gyakorlatban

Vezetni már gyerekkorunktól kezdve szerettünk sokan. De hát vezetni nem is szabad a jogosítvány megszerzése előtt, erre pedig nem igen van lehetőség gyerekkorban – vághatják rá sokan. Ez azonban nem egészen állja meg a helyét. Utóbbi állítás igen, tényleg nem igazán lehet jogosítványhoz jutni gyerekkorban, de már ekkor van lehetőségünk arra, hogy gokartozzunk, vagy számítógépes játékokban játszunk. Ez remek szórakozás lehet mindenki számára, de persze nem szabad túlzásokba esnünk.

A valós forgalomban azonban nem szabad a gokartozáshoz és a számítógépes játékokhoz hasonló vezetési stílusban közlekedni. A biztonságos közlekedés fontos ahhoz, hogy mindenki hazaérjen. Ehhez elengedhetetlen, hogy betartsuk a KRESZ előírásait, ne vezessünk agresszívan és ne vegyük egymást semmibe a mindennapi forgatagban. A biztonságos közlekedéshez hozzátartoznak egyéb dolgok is, nem csak a vezetési stílus. Alapkövetelmény, hogy rendelkezzünk mi is, és az autónk is a szükséges engedélyekkel, az autó biztosítással és forgalmival, mi pedig jogosítvánnyal. Fontos az is, hogy autónk mindig biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban legyen.

Ebben tud segíteni a Méta Autószerviz. A műhely weboldala kék-sárga színekben pompázik, és található rajta szolgáltatások, árak, blog, galéria, időpontfoglalás és kapcsolat menüpont is. A márkafüggetlen szerviz Budapesten található, mégpedig a 19. kerületben. Mint írják, ők egy márkafüggetlen, ügyfélközpontú, jó autószerviz. Jó tulajdonságuk, hogy garanciát is vállalnak az elvégzett munkára és az autókba beszerelt alkatrészekre is, utóbbiakra 6 hónap, függetlenül attól, hogy gyári vagy utángyártott alkatrészről van szó. A munkatársak nem válogatnak, vállalják újabb, modernebb autók és persze korosabb, magas futásteljesítménnyel rendelkező autók átvizsgálását, javítását is.

Ha már átvizsgálás: a szerviz három féle autóátvizsgálási csomaggal várják a jövendőbeli ügyfeleiket. Az első csomag a műszaki vizsga előtti átvizsgálás. Ennek lényege, hogy egy 30 pontos csekklista alapján végignézik az autó minden pontját, hogy kiderüljön, ha van valamilyen hiba, aminek következtében nem tudna átmenni az autó a műszaki vizsgán. Itt ellenőrzik például az ABS modult, a fékcsöveket, a kormányszervót, a motort és az olajszintet, a rugókat és a szilenteket, a kipufogó állapotát, a fékpedálokat és a szélvédő állapotát is. A második csomag az adás-vétel előtti átvizsgálás. Itt is segítségükre van a 30 pontos csekklista, de ellenőrzik még a rétegvastagságot, a futómű állapotát, a motor és a váltó állapotát, a karosszéria és a belső tér állapotát, és persze a tartozékok, alkatrészek hiánytalanságát is. Az utolsó csomag a fék-futómű átvizsgálás. Ebbe a teljes futómű és fékrendszer vizsgálata tartozik bele. Megnézik a futómű beállításait, a fékfolyadék szintjét, a lengőkar gömbfej állapotát, a stabilizátor rudat és a stabilizátor szilenteket is. A szerviz szolgáltatásai közé tartozik még az autó diagnosztika és hibakód kiolvasás, az autó villamosság szerviz, az autóklíma töltés és javítás, fertőtlenítés, tisztítás, a fék javítás és szervizelés, a fényszóró beállítás, a futómű beállítás és javítás, a gumicsere és gumi szervizelés, a kipufogó csere és javítás, a DPF szűrő csere és tisztítás, a kuplung csere, javítás, szerviz, a lengéscsillapító és rugó csere, az olajcsere és a vezérlés csere és szervizelés.

Fontos még hangsúlyozni, hogy minden munkát alapos átvizsgálás előz meg. A munkát pedig csak azután kezdik meg, hogy a gépjármű tulajdonosa jóváhagyta a neki elküldött árajánlatot. Ennek következtében pedig elkerülhető, hogy a tulajt meglepetés érje a fizetés során. A honlapon egyébként minden szervizelési folyamat ára megtalálható. Le van írva például a klímatöltés ára. A klímatöltés ára néhány ezer forintba kerül, de érdemes előzetesen tájékozódni.

klímatöltés ára