Alkoholistaként már nem olyan könnyű az élet, mint egy gokart pályán

A gokart pálya mindig is vonzotta a fiúkat, a kis autó, mely nagyon gyorsan is tud menni, és még versenyezhetnek is egymással. Ez a férfiaknál szerintem mindig meg fog maradni, hogy a gyorsaság és a versenyzés szeretete nem hal ki belőlük. Ezért is szuper dolgok ezek a gokart pályák, itt egy -egy nagyobb társaság ki tudja bérelni a pályát és pár órán keresztül csak az övék lehet, annyi kört és annyi versenyt indítanak, amennyit csak tudnak. Közben nevetve heccelik egymást, hogy ha egy egy kanyar nem úgy sikerül, vagy éppen valaki a gumifalban köt ki. Jó móka, kikapcsolódás ez számukra és a stressz levezetése nem is tűnik olyan vészeknek ebben a formában. Ez egy jobb választása, mint például az alkohol ivás. Mert az, mint a fiúk mesélték is nagyon súlyos dolgokhoz tud vezetni, az egyikük apja került ilyen helyzetbe, és a család most nagy összefogással dolgozik az ügyön, hogy kilábaljon belőle az öreg.

Az alkoholista leépülése az első években szinte észrevétlenül történik, ahogyan azt a barátomék sem vették észre, és most szinte érthetetlenül állnak a kialakult probléma tetőpontján, illetve az apja tekintetében az állapota legalján. Hiszen az évek úgy teltek el, hogy nem figyeltek eléggé rá és a gondjaira, és most, hogy már feltűnt számukra, hogy mi is a helyzet, már látják, illetve elgondolkodtak azon, hogy mi is volt a probléma, amire nem jöttek rá idejekorán. Az alkoholista leépülése teljese mértékben fokozatokra lebontható és, aki nem él a szenvedélybeteggel nap mint nap annak talál jó ideig fel sem tűnik. Így volt ez a barátoméknál is, hiszen már nem éltek együtt a családi fészekben, havi rendszerességgel látogatták őt, és nem tűnt fel semmi. Aztán egyszer csak beütött az élet, már az egészségromlás jelei is megmutatkoztak az apján, ezért úgy döntött a család, hogy mindenképpen kezelésre szorul az öreg. De első körben ezt magának kell belátnia, hogy neki segítség kell és kezelésre szorul, mert akármennyire is szeretnék a rokonok, nem biztos, hogy az célravezető, hogy ha erőltetnek neki valamit, mintsem, hogy ha önszántából látja be. De ez az önszántából való segítségkérés megtörtént, a család csak egy remek intézményt talált, ahová be lehet feküdni. Ez a központ egy nagyon jó megoldás olyan emberek számára, akik nem szeretnének művi környezetben gyógyulni, hanem egy teljesen más, családias közeget képzelnek el maguknak, ahol csak magukra tudnak koncentrálni. A család meg is találta ezt a központot, ahol egy nagy kertes házban, több más szenvedélybeteggel egyetemben történik a gyógyulási folyamat.

A család számára az intézmény, már a netes felületen is nagyon szimpatikus volt, hiszen, igényes környezetet biztosítanak a gyógyulni vágyóknak, valamint egy olyan közegben lehetnek, mely inspirálja őket, nem más miatt, minthogy az intézmény alapítói önmaguk is szenvedélybetegségből meggyógyult személyek, és ők tudják így a legjobb példát mutatni az ott lakóknak, hogy igenis meg tudják csinálni, és van élet a szenvedélybetegség után, amely teljes életnek tekinthető. A személyzet is nagy lelki erőt tud nyújtani a bentlakóknak, valamint az addiktológiai szakember is rendelkezésükre áll, a teljes felépülési folyamatban. Szuper hely, szuper környezet, a barátomék nagyon sokat várnak az intézménytől, az apjuk gyógyulása a tét, azzal pedig nem viccelnek.