Ahhoz, hogy gokartozás közben ne zavarjon a szemszárazság, Corneregel-t használok

A gokartozás már évek óta a hobbim. Még régebben az egyik kedves ismerősöm ismertetett meg ezzel a sporttal, és már az első alkalommal beleszerettem.

Havi kétszer gokart

Boldog vagyok, mivel megtehetem azt, hogy havonta kétszer, szombatonként, eljárjak a barátaimmal gokartozni. Sajnos ez nem tartozik a legolcsóbb hobbik közé, így aztán ha az ember szereti csinálni, akkor mélyebben a zsebébe kell nyúlnia, mintha mondjuk az olvasásért rajongana. Voltak idők, amikor én sem tudtam annyi pénzt összespórolni, hogy gyakran hódolhassak ennek a szenvedélyemnek, de amióta tavaly munkahelyet váltottam, szerencsére már ez is belefér.

Alapjáraton olyan ember vagyok, aki szeret vezetni, így aztán nem meglepő az, hogy a hobbim is ehhez köthető. Biztos vagyok benne, hogyha egyszer születik majd egy fiam, akkor őt is elviszem gokartozni, amikor elég idős lesz hozzá, de persze ez még nagyon a jövő zenéje, hiszen egyelőre még nem állok készen a családalapításra. Noha a koromból kifolyólag már lehetnék apa, ráadásul párom is van már két éve, de ettől függetlenül mindketten úgy gondoljuk, hogy ráérünk még ezzel a lépéssel néhány évig.

Szem szárazság

Az élet minden területén nagyon fontos szerepet tölt be a látás, így aztán a gokartozásban is. Nem árt, ha az ember minél jobban lát, mert akkor sokkal jobban tudja irányítani a gokartot és jobb szögből bevenni a kanyarokat. Noha szemüveges nem vagyok, a látásommal akadnak problémák. Illetve, hogy pontosítsak, nem is a látásommal, hanem magával a szememmel. Száraz szem problémával küzdök már lassan két éve. Hiába pislogok annyiszor, mint egy átlag ember, a szemem nem termel elég könnyet, így aztán gyakran szenvedek attól, hogy szúr a szemem. Az orvosom a Corneregel szemgélt ajánlotta, ami segít leküzdeni ezt a problémát. Amióta ezt használom, az ő előírásait betartva, azóta sokkal ritkábban tapasztalom ezt, a már említett, szem szárazságot és égést. Amikor pedig a szemem rendben van, akkor a gokartozás is sokkal jobban megy.