A gyerekek is nagyon örülnek, hogy bármikor játszhatnak a saját kertünkben

Az új házunk egy gokartpálya mellett található. A gyerekek persze ennek nagyon örülnek, mi egy kicsit kevésbé, mert így annál gyakrabban fog eszükbe jutni, hogy menjünk már el gokartozni. Szerencsére ahhoz elég messze van tőlünk a pálya, hogy a zaja ne hallatsszon el hozzánk és ne találkozzunk össze nap mint nap a forgalmával. Elég csendes környék, a kertvárosban újítottunk fel egy régi házat, amit egy ismerősünk adott el. Úgyis szerettünk volna már kertes családi házba költözni, mert most tervezzük a harmadik gyerkőcöt, akivel együtt öten (plusz egy papagáj) már nem lett volna túl kényelmes a kétszobás panellakásunk. Az sem volt rossz lakás, főleg azért szerettük, mert sok gyerek volt a környéken, és a közelben volt az iskola, óvoda és egy csomó bolt, na meg az orvosi rendelő. Tényleg elég kicsi volt viszont a lakás, a gyerekek meg csak nőnek, most már nekik is jobb lesz, ha külön szobát kapnak.

Az előző lakást pedig eladtuk, fájó szívvel ugyan, de persze nagyon örültünk az újnak is. A gyerekek is nagyon izgatottak voltak, hogy lesz saját kertünk, ahol bármikor játszhatnak és futkározhatnak, a régi barátaikkal pedig, akik mellől elköltözünk, természetesen továbbra is találkozhatnak. Volt elég munka a lakáseladással, sok dolgot el kellett intézni. Az energetikai tanúsítvány elkészítését hagytuk utoljára. Ugyanannál a cégnél csináltattuk, ahol az ismerőseink, akiktől a házat vettük. Ők ajánlották nekünk a https://www.e-tanusitas.eu/ honlapot, mert itt nagyon megbízhatóan, gyorsan és rugalmasan dolgoznak. Bíztunk a tanácsban, és mi sem csalódtunk a cégben. Tényleg olyan jól és nagy sebességgel dolgoznak, mint ahogy azt a sok véleményben lehet olvasni és ahogy az ismerőseink elmondták. A https://www.e-tanusitas.eu/ oldalon minden érdekes információt és tanácsot megtalálunk erről, az energetikai tanúsítás menetéről is elolvashatunk minden részletet.

Innen tudtuk meg, hogy jó, ha minden elérhető dokumentumot előkészítünk a lakásról, amink van, mert minden információ jól jön és gyorsabbá teszi a területileg illetékes mérnök munkáját. A helyrajzi szám az, ami minden esetben kelleni fog a tanúsításhoz. A mérnök kolléga eljön az egyeztetett időpontban a helyszíni felmérésre, hogy lemérje a szükséges dolgokat: a lehűlő felületeket, a nyílászárókat és azok tájolását, a padlót, a födémet, a melegvíz-előállító rendszert és a fűtési rendszert. Ezeknek az adatait továbbítja a céghez, akik elvégzik a számításokat és kiállítják az energetikai tanúsítvány dokumentumát. Ezt lehet kérni futárszolgálaton keresztül is, de mi e-mailben kértük elektronikus formában, hogy környezetkímélőbbek legyünk, valamint így gyorsabb is a menete. Így 12-24 órán belül kézhez kapjuk a dokumentumot sürgősségi felár nélkül, azonban ha valakinek még hamarabb kell a hitelesített azonosító, azt már 6-12 órán belül el tudják küldeni SMS-ben. Az eladáskor az ügyvéd beleírta ezt az azonosítót az adásvételi szerződésbe, majd a vevők megkapták tőlünk az energetikai tanúsítványt.