Gokart – törések nélkül?

Hétvégente mindig kitalálunk valamit a fiúkkal, ahol levezethetjük a feszültséget. Ez lehet egy szimpla sörözés vagy meccsnézés, de van, hogy bowlingozni vagy biliárdozni is eljárunk egy belvárosi terembe. Az egyik ilyen biliárdmeccs közben jött az ötlete Csabinak, a legjobb haveromnak, hogy mi lenne, ha egyszer gokartozni mennénk. Ő még osztálykiránduláson volt utoljára, ami bevallja, nem most volt, de még mindig élénken él benne a sebesség élménye. Olyan lelkesen beszélt a dologról, hogy belementünk.

Egy szerdai napot néztünk ki magunknak. Egyszerre ültünk a rajthoz, és egyszerre nyomtuk tövig a gázt a kezdést jelző sípszóra. Minden flottul is ment, míg egyszer éles kanyarnál későn húztam be a kormányt, és az egyik gumifalnak ütköztem. Szerencsére nem történt bajom, viszont belém hasított a felismerés: „nem raktam ki a zsebemből a telefonom!” A zsebemhez nyúltam, és az történt, amitől a legjobban tartottam: a telefonom úgy nézett ki, mint egy pókháló. Ripityára tört.

Ahogy hazaértem, az első dolgom az volt, hogy elkezdtem tokok után nézelődni. Így találtam rá, szerencsére elég hamar a BestMarkt oldalára. Egy komplett mobiltelefon tok webshop van itt, ahol különféle paraméterek szerint válogathattam a telefontokok között. De szerencsére nem úgy néz ki a dolog, mintha vakon kellene kihúznom a megfelelő tokot egy sötét dobozból, mert gyakorlatilag mindenre rá lehet keresni külön, ezt pedig egy találati szűrő segíti. Lehet keresni gyártó szerint – bár ez nekem egyáltalán nem fontos, a lényeg, hogy az én telefonomra passzoljon. De szerencsére be lehet állítani azt is, hogy adott telefontípusok szerint válogassunk. Van még színválasztási lehetőség is, és az anyagot is meg lehet adni. Én a szilikonból készült mobiltelefon tokoknak vagyok a híve, úgyhogy ezt is beállítottam. Mivel ezután a kis kaland után biztosra akartam menni, így úgy döntöttem, hogy több tokot is fogok rendelni, így beállítottam egy ár sávot is, hogy mégse hagyjam ott a fél fizetésem. Persze, arra ügyeltem, hogy legyen egy szuper minőségű is, pontosabban egy ütésálló is, de a többinél inkább a szín alapján döntöttem.

Gyorsan be is raktam mindet a kosárba, utána pedig már csak azt kellett eldöntenem, hogy milyen módon szeretnék hozzájutni: személyes átvétellel, házhozszállítással, vagy csomagponton való átvétellel. Kicsit itt elgondolkoztam. A házhozszállítás GLS futárszolgálattal működik, és 1490 forint lett volna az én esetemben a kiszállítási díj, mivel könnyű csomagról volt szó. Egyáltalán nem azért, mert drágának tartottam volna akár ezt, vagy a tokokat – sőt, álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire jó mobiltelefon tokot fogok találni, ennyire jó áron. Csupán arról volt szó, hogy nekem útba esik a BestMarkt üzlete, ami a Petőfi híd közelében van, a IX. kerületben, és nem tudtam eldönteni, hogy legyek-e olyan lusta, hogy inkább házhozszállítással kérjem. Megnéztem a nyitvatartási időt is, így pedig úgy éreztem végképp nincs kifogás, mert minden hétköznap reggel 8-tól, este 8-ig vannak nyitva, sőt, egyébként még szombaton is délután 4-ig.

Még egy kis dilemma után végül úgy döntöttem, hogy aktív leszek és elmegyek érte én magam, meg hát, az is emellett szólt, hogy raktáron volt minden, amit rendeltem, így pedig azonnal át lehetett volna őket venni, de én azért vártam másnapig.

Az új tokokkal nagyon elégedett vagyok egyébként, pontosan úgy néztek ki, ahogyan a honlapon a képeken. Azóta, ha valakinek tokra van szüksége, azonnal ajánlom is neki ezt a mobiltelefon tok webshopot, mert itt tuti sikerrel jár. Mindenesetre a biztonság kedvéért, ha legközelebb gokartozni megyünk, a telefonom ezúttal a ruhatárban hagyom.